Dette er en oppskrift på tzatziki

Det er mange retter som kompletteres av tzatziki, en klassisk rett fra det østlige Middelhavet og Midtøsten. Dessuten er den utrolig enkel å lage! En enkel og smakfull oppskrift på tzatziki, den går ikke på akkord med smaken. Denne unike kombinasjonen av agurker, yoghurt, hvitløk og dill vil garantert glede smaksløkene dine. Retten egner seg ikke bare utmerket som et lett sommermåltid, men kan også brukes som dip til grønnsaker, chips, burgere og wraps, eller til og med som pålegg til smørbrød. Med sitt mangfold av smaker og teksturer er det ikke rart at tzatziki er så populært! Med denne oppskriften kan du lage en rask forrett, en deilig side, eller bare bruke opp restene du har i kjøleskapet.

Følgende ingredienser bør samles: agurk, gresk yoghurt, hvitløk, olivenolje, sitronsaft, dill, salt og pepper.Disse enkle ingrediensene vil hjelpe deg å lage den perfekte tzatziki-dippen. Samle en stor agurk, en kopp gresk yoghurt, ett fedd hvitløk, en spiseskje olivenolje, en teskje sitronsaft, en spiseskje hakket fersk dill og en klype salt og pepper. I en bolle blander du agurk, gresk yoghurt og hvitløk. Olivenolje, sitronsaft, dill, salt og pepper må ristes i en panne på middels varme til dufter. Denne blandingen kan tilsettes til agurkblandingen etter at den har blitt rørt. Pass på at tzatzikien står i kjøleskap i minst én time før servering. Nyt!

Skrell og riv agurkEn agurk er avgjørende for å lage deilig tzatziki. Du bør skrelle agurken først for å fjerne det grønne skallet, og deretter rive den. Bruk en foodprosessor og bruk rivebladet for å oppnå ønsket tekstur. Legg revet agurk i et dørslag og trykk ned på det for å fjerne overflødig væske. På denne måten kan du unngå vannaktig tzatziki.

Kombiner alle ingrediensene i en bolleDet er på tide å tilberede tzatzikien når alle ingrediensene er samlet. Ha alle ingrediensene i en middels bolle og bland godt. Å tilsette salt, yoghurt, agurk, hvitløk, dill og sitronsaft er det første trinnet. Bland dem deretter jevnt sammen. For å gi den litt mer kick kan du tilsette nykvernet sort pepper. Olivenoljen vil jevne ut teksturen og gi den en kremet følelse. Tzatziki er klar til å bli servert!

Etter 1 time skal den stå i kjøleskapDet er viktig å avkjøle tzatziki i minst én time etter at du har fullført oppskriften. Det vil tillate smakene å kombinere og utvikle seg, noe som resulterer i et deilig måltid. I tillegg til å avkjøle retten for å sikre mattrygghet, kan det å la parabolen være ute tillate bakterier å vokse, noe som kan føre til matforgiftning. Når tzatzikien har stått i kjøleskap i minst én time, er den klar til servering. Nyt!

Med pitabrød eller grønnsaker, om ønskeligDill, agurk og hvitløk er hovedingrediensene i Tzatziki, en gresk yoghurtbasert saus. Det er den perfekte forretten for enhver anledning, enten det er en fest eller familiesammenkomst. Legg tzatzikien i en bolle og omslut den med pitabrød eller grønnsaker etter eget valg. Chips, kjeks eller brød kan også dyppes i den. Nyt!

Et måltid i middelhavsstil ville ikke vært komplett uten denne deilige tzatziki-oppskriften. Foruten at den er enkel å lage, er den også sunn og full av smak. Uansett hvordan du serverer den, vil den garantert glede gjestene dine. Med noen få enkle trinn kan du tilberede denne deilige, kremete tzatzikien på kort tid. Nyt!