Mus i krypkjeller og veggen: hva du skal gjøre

Mange mus lever i skjulte områder i hjemmet, for eksempel oppbevaringsbokser, loft, loft og vegger. Mus kan presse seg gjennom små åpninger i gulv, vegger og fundamenter. Å bli kvitt dem kan være vanskelig etter at de har invadert et hjem.


Murboende mus forlater sjelden redet i dagslys. Det er tydelig at de er tilstede ved at de gnager og klør. Det er viktig for huseiere å identifisere skadedyrene sine på riktig måte som mus før de prøver utryddelsesmetoder. Det er også vanlig at andre skadedyr lever innenfor vegger, og de kan kreve en tilpasset metode for å bli bekjempet.

Det er vanlig å se museskitt og spor i hjem som er angrepet av mus. I tillegg til vegger og gulv er det hull i fundamenter, gulv og tak. Hekke- og fôringsvaner for mus fører til betydelig skade på menneskelige matkilder og treoverflater. Mus etterlater ofte bitemerker eller tyggemerker i disse områdene.

Mat dukker opp fra veggene når rotter bor innenfor dem. Huseieren kan bruke feller for å fange eller drepe mus på dette tidspunktet. Det er også mulig å lokke mus ut av vegger med matagn. I den kommersielle verden kan du kjøpe fjærbelastede feller, limfeller og levendefangstfeller. De vanligste er designet for å drepe fangede gnagere, mens andre krever at huseiere slipper ut mus utenfor.

Plassering av fellene langs musevennlige områder er avgjørende for effektiviteten. Huseiere plasserer ofte feller feil, noe som gjør dem ineffektive og utsetter barn og kjæledyr for fare.

For å håndtere mus effektivt, er det viktig å ansette fagfolk som er kunnskapsrike, opplærte og erfarne innen skadedyrbekjempelse.